Hjem Norwegian EnglishKariri Volleyball Center


Kariri Volleyball Center


.

Bilder

.

Jørres Cumbuco-eventyr

OL oppladning i Brasil-luksus (VG)

 FlyfotoBrasil har en faktastisk vakker natur, og du kan for eksempel ta en flytur i Cumbuco og omkringliggende områder.Cumbuco & Aktiviteter


Nok å finne på!

Med mindre man ønsker å gjøre ingenting er det nær sagt umulig å kjede seg i Cumbuco da det er utallige aktiviteter å beskjeftige seg med hver dag. Foruten å bade i sjøen kan du ta turen til ferskvannslagunen et par minutter unna og bade der. Ønsker ikke bare å ligge å sole deg eller bade kan du jo ake, eller stå på brett fra toppen av sanddynene ut i lagunen.

Ønsker du ikke å gjøre det heller står øvrige aktiviteter i kø: Du kan leie hester for en slikk og ingenting og ri deg en tur hvor du måtte ønske. Du kan kite, surfe eller vindsurfe langs stranden eller ved innsjøen. Du kan leie vannscooter, dykke, stå på vannski, leie en beachbuggy og kjøre i sanddynene eller ta deg en tur ut i båt.

- trykk her for å se en film fra Cumbuco 
- trykk her for å se dykkefilm

Om ikke noe av det frister kan du kjøre til badeparken og benytte deg av alle tilbudene den har å by på, som f.eks å kaste seg ut i en 20 meter høy sklie ned i et av alle bassengene. Du kan kjøre til fjellene ikke langt
unna og gå en tur i skogen, eller drive med fjellklatring for den saks skyld. Vil du reise litt lenger kan du dra på
elvecruise langs Amazonas, du kan fly fra en fjelltopp i en hangglider eller delta i karneval. Du kan oppleve
sceneshow, gå på teater, restauranter, utesteder, reise å se på verdens største fossefall. Vi tror du har forstått
det nå: Brasil er et ufattelig stort land med så mye å by på at landet på mange måter er helt enestående. Kjøp
en leilighet, utforsk landet og nyt livet.ByggeprossessenBygget er nå ferdigstilt

 Fortaleza


Sydende natteliv

Fortaleza er hovedstaden i delstaten Ceará. Fortaleza har i dag om lag 2,4 millioner innbyggere og er Brasils femte største by.

I og rundt Fortaleza finnes det utrolig mye spennende å ta seg til. Stranden er den soleklare møteplassen for menneskene i Brasil. Her nyter, danser, fester, bader og lever man. Strendene i Fortaleza og Ceará er blant de beste i Brasil og her har du det aldri kjedelig. Surf, spill fotball, volleyball eller bare lat deg gjennom dagen med full service bare et lite vink unna. Mat og drikke er billig, og blir du støl av all dansingen koster en times massasje på stranden kun 40 kroner.

I Fortaleza syder nattlivet sju dager i uka. Her finnes den berømte Pirata Bar, som ifølge Washington Post er verdens heftigste mandagsklubb med 2.500 besøkende hver mandag og sambatakter hele natten. Glem ikke å gå på en av de mange strandfestene som begynner når solen går ned og månen går opp.

Fortaleza ligger i toppdivisjonen i fotball og møter alle de berømte lagene på sin nyombygde hjemmestadion Castelao, med rom for 75.000 elleville fans.

Maten er ypperlig og brasilianeren vet at det skal være god mat, mye mat og mat til rett tid. En restaurant er aldri
langt unna og her finnes alt fra brasilianske kjempebiffer til grillet hummer, McDonald’s og sushi. Og det koster
rundt 30 kroner for en god middag, og fem for en øl.

Brasil er i dag et billig ferieland for skandinaver. Fortaleza har flere moderne kjøpesentre.

Det nybygde kultursenteret mitt i Fortalezas restaurerte gamleby byr på ulike happenings året rundt.Jericoacoara


Verdens vakreste strender

I Jericoacoara finner du ikke luksus og annet jåleri, men om du vil oppleve nærkontakt med naturen er dette paradis. Blant mange sverdigheter er The Arched Rock den mest kjente, en stor steinport formet av Atlanterhavets bølger. Malhadastranden er vakker, med perfekte vindforhold for vind-, bølge- og kitesurfing. Stranden er også populær blant nakenbadere.

Geografisk er Jericoacoara spesiell, som staten Cearas nordligste punkt, og hav både til øst og vest , er dette et av få steder på fastlandet en kan oppleve både soloppgang og nedgang i vannet. Akkurat som månens opp- og nedgang.

Et av Jericoacoaras mest imponerende syn er kveldshimmelen. Byen er uten gatelys og luften er krystallklar; med andre ord et perfekt utgangspunkt for en kikk på stjernene. Er det fullmåne, klatr opp på en av sanddynene og bli belønnet med en utenomjordisk vakker utsikt.

Sanddyner opplyst av måneskinn og havet som glitrer i sølv, innrammet av palmene på stranden. Titter du opp ser du ditt livs klareste stjernehimmel. Her fylles hjertet av romantikk, ta med din elskede!Rio de Janerio


Verdens vakreste by?

Rio er kanskje verdens vakreste by og mye av skjønnheten kommer fra byens tropiske miljø, der fjell, skog, laguner, strender, frodighet og Atlanterhavet til sammen rammer inn denne klassiske storbyen.

Copacabana og Ipanema er to av verdens mest kjente strender. Corcovado-fjellet med Jesus-statuen dominerer Rios skyline og strekker seg 710 meter over byen. Sukkertoppen, 395 meter høy, våker over Guanabara-bukten. Tijuca, verdens største urbane skog, er også verdt et besøk. Kulturelt har Rio mye å by på, fra ballett i toppklasse til opera og teater. Her finnes også mange flotte museer og et musikkliv som er et av verdens livligste.

Fotballen er nærværende hele tiden med kamper som ofte drar opp mot 100.000 tilskuere til sagnomsuste Maracana stadion.

Brasils mest kjente karneval går av stabelen hvert år sju uker før påske. Karnevalet er en blanding av gateparader,
karnevalsfester på byens nattklubber og sambaskolenes fantastiske oppvisninger på Rios spesielle karnevalsstadion.Recife


- Den delte byen

Recife er delt i to klart avgrensede deler. I den ene er strendene det mest severdige. Tolv kilometer med sand, palmer og små tradisjonelle fiskebåter, jangadas. Strendene løper langs de brede strandgatene Boa Viagem og Pina. Her ligger de store hotellene og her finnes turistene.
Recife betyr rev, og navnet sier seg selv når en ser de lange steinformasjonene som beskytter strendene.

For å komme til det andre Recife må broene over elvene Capibariba og Beberibe krysses. Den her delen av byen er mye eldre - fra 1600-tallet, og severdighetene er historiske bygg og arkitektoniske antikviteter som The Fort of Brum og Det Gylne Kapellet.

Recifes gamle bygninger fra kolonitiden avslører krigsstrategiske minner, som krig mot datidens erobrere og frihetskampen.

Karnevalet er årets mest populære fest også i Recife, men i denne byen pågår det festligheter året rundt. Mange
av dem med folkelige temaer, eksempelvis den eksotiske Maracatu Festa.Salvador


Kulturelt i Bahia

I tropiske nordøstre Brasil er delstaten Bahia plassen hvor Brasils historie møter nåtiden i en magisk atmosfære. Her har påvirkningen fra landets første bosettinger, portugisere, afrikanere og indianere etterlatt en kulturarv som i aller høyeste grad er synlig i dag. Den vakre, storslagne koloniarkitekturen med kirker, palasser, herregårder og festninger, dyp religiøs tro med innslag av overtro og den eksotisk krydrete maten som smaker uovertruffent.

Salvador, delstatens hovedstad, ble grunnlagt i 1549 og ble bygd av soldater, kolonister, jesuitter, portugisere og indianere. Byen ble også Brasils første hovedstad og var det fram til Rio de Janeiro overtok rollen som landets førsteby i 1763. I dag bor det over to millioner mennesker i Salvador.Fernando de Noroha


Dykkernes paradis

Dette fantastiske øyriket er 26 kvadratkilometer stort, hovedøya er 17 kvadratkilometer. Alt i alt er det 21 øyer, rev og klipper. Klimaet er varmt med en gjennomsnittstemperatur på 27 grader. Det er to sesonger; september til februar er den tørre perioden, mellom mars og august regner det iblant.
Vegetasjonen på øyriket består for det meste av skog og busker, på land hekker sjeldne lokale fugler sammen med mengder av sjøfugl. Fernando de Noronha huser også en øgleart som bare finnes her.

Men det er i vannet reisemålet virkelig har noe fantastisk å by på. Vannet er krystallklart og gir spennende dykking året rundt. Delfiner som dykker, slår saltoer er sammen med skilpaddene det første en legger merke til. I naturlige basseng er det koraller å se, fargerike fisker og hummer. Lenger ut er attraksjonene hai, alle mulige fisker, flere delfiner og skilpadder.

Fernando de Noronha er et beskyttet område og antall besøkende som tas imot er begrenset. Øya er ikke utbygd for å håndtere noen masseturisme, gjestene bor i små pousadaer og private hus. Her er det natyren som gjelder, andre aktivitetstilbud er begrenset.Amazonas


Brasil fantastiske regnskog

Regnskogen i Amazonas er verdens største biologiske mangfold med enorme naturressurser og en tredjedel av jordens dyreliv. I Amazonas tallrike elver flyter en femtedel av jordens ferskvann og fungerer som veger inn i hjertet av regnskogen. Ti av jordens tyve største elver finnes i dette fantastiske området.
Manaus er hovedstaden i delstaten Amazonas - 1,5 kvadratkilometer stor og Brasils største, som er Brasils største delstat. Amazonas dekker 18 prosent av landets totale areal.

Byen har om lag 1,2 millioner innbyggere og er en såkalt skattefri sone i Brasil. Manaus’ storhetstid var under den såkalte "gummiboomen" på 1800-tallet, da europeerne bygde en effektiv urban infrastruktur i byen. Takket være store rikdommer fra gummiproduksjonen ble det bygd flere storslåtte byggverk, blant annet The Amazon Theatre - et operahus i nyklassisk stil, bygd i 1896, med materialer og artister importert fra Europa.

Sightseeingturer inn i regnskogen utgår fra Manaus daglig; fra enkle dagsturer til påkostede flerdagersturer med overnattinger på båter eller i flotte lodger, hvor du bor komfortabelt og trygt midt i jungelen. Fra lodgen
går du på ekskursjoner inn i jungelen for å se flora og fauna på nært hold.

 Lencois Marnahenses


Økologisk paradis

Lençois Maranhenses er et økologisk paradis med 155 hektar kjempemessige sanddyner, blå innsjøer, elver og mangroveskog. Ytterst mot havet kan du bade i salt sjø, og skylle deg i en blå innsjø med ferskvann. Et fantastisk reisemål for både den vanlige turist, og den geologisk interesserte. Er også beskrevet som et av verdens 7 underverker.Iguazu


Verdens største fossefall

Iguacus nasjonalpark er spektakulær og noe helt for seg selv. Fossene er innrammet av naturskjønne omgivelser. Skogene er fylt opp av bambus, palmer og lianer. Fargerike papegøyer og fugler av forskjellig størrelse flyr mellom grenene og konkurrerer om oppmerksomheten med ville orkideer, begoniaer og andre vakre blomstrer.
Navnet Iguacu betyr stort vann på det lokale indianerspråket. Ifølge legenden ble fossene skapt i et raserianfall av Iquacu-elvens gud som bodde i en spesiell vill del av det ugjestmilde området kalt Garganta do Diablo (Djevelens strupe).

Fossene ligger der elvene Iguacu og Parana møtes, og der Argentina, Paraguay og Brasil møtes. Landene er sammenhektet av to broer; Ponte Amizade (Vennskapsbroen) mellom Brasil og Paraguay og broen Tancredo Neves mellom Brasil og Argentina.