Hjem Norwegian EnglishViktig informasjon

Nettstedet er utdatert. Vennligst kontakt Karsten Steine for korrekt informasjon.
 

Hvorfor kjøpe bolig i Cumbuco ?

Vi brukte over 8 måneder på å finne den beste byen for utviklingen av et eksklusivt leilighetsanlegg. Mange faktorer ble lagt til grunn for at vi valgte akkurat Cumbuco.

Nedenfor har vi listet opp noen av grunnene til at vi mener du bør velge denne byen framfor andre mer kommersielle og kjente byer som for eksempel Natal og tilhørende områder, hvor konsentrasjonen av skandinavere og pakketurister er svært høy.

Se film fra Cumbuco!

Radioreportasje om Fortaleza og Omegn

 

Generelt om Cumbuco

Cumbuco er en liten strandby med ca 2000 fastboende innbyggere og avslappet atmosfære kun 40 minutter fra den internasjonale flyplassen i Fortaleza.

De spektakulære sanddynene og milelange strendene bekledd med palmetrær har allerede oppnådd legendarisk status. Byen er spesielt populær og kjent for vannsport entusiaster da den er et eldorado for vindsurfere, surfere og kitere. Solen skinner året rundt, og gjennomsnittstemperaturen er 28 grader.
Byen har supermarked, små butikker, apoteker, legesenter, restauranter og barer. Infrastruktur og byen forøvrig er i rask utvikling og dette er en av mange årsaker til at vi valgte denne byen da verdistigningen på leiligheter forventes å skje fortere her enn i andre byer. Storbyen Fortaleza er kun 3 mil unna.

 

Kraftig verdistigning

Tomteprisene og ergo leilighetsprisene i Cumbuco har steget veldig raskt. Kariri Beach Residence bygges på tomten som har byens beste beliggenhet. Verdigstigningen på disse leilighetene forventes derfor å skje fortere enn noen andre steder.

 

Natur og klima i Cumbuco er spesielt bra

 

Den store ferskvannslagunen og tilførselen av vann gjør at området er grønt og pent, og sanddynene ikke langt fra stranden gjør at Cumbuco er en av de mest solrike byene i Brasil. Den svake konstante pålandsvinden er forårsaket av sanddynene som gjør at det produseres termisk vind. Disse gjør at skyer blåser fortere over, været blir penere og vindforholdene ideelle for vindsurfere og kitere. Når det regner i storbyen Fortaleza tre mil unna er det sol i Cumbuco. Vinden gjør også at man kan oppholde seg lenge i solen uten at det føles plagsomt. Borte fra stranden blåser det imidlertid ikke så mye, og ved den store innsjøen er det vindstille. 

 

Stillere, renere og penere

Cumbuco er en koselig liten by hvor det er stillere, penere og renere enn i større mere kommersielle byer. Her får man virkelig tid til å nyte livet og bli kjent med lokalbefolkningen om man ønsker dette. Som beboer ved Kariri Beach Residence blir man kanskje lagt merke til da det allerede er mye snakk om dette anlegget som blir det mest luksuriøse i byen. Selv om byen er stille og rolig behøver man aldri å kjede seg. En mengde aktiviteter på dagtid, koselige restauranter og barer på kveldstid m.m. sørger for det. Byen har et spanskinspirert preg og gir et varmt, koselig inntrykk som gjør at mange føler at de får ro i sjelen når de er her.

 

Lav kriminalitet

Mens storbyer som Rio de Janeiro er kjent for å ha en del kriminalitet er dette et nesten ukjent fenomen i Cumbuco. Her er det mye mindre kriminalitet enn i for eksempel Natal, og du kan ferdes trygt i den koselige lille byen på nattestider uten tanke på annet enn å nyte natten, stillheten og stjernene. Årsaken til den lave kriminaliteten er at dette fra gammelt av er en rolig by dominert av en fredelig lokalbefolkning som primært har livnært seg på fiske.

 

Cumbuco bevarer sjarmen selv om byen utvikler seg

Det er behagelig at byen utvikler seg og at man stadig får bedre og flere servicetilbud. Dog vil ikke utbygging skje i for stor grad da omfanget begrenser seg selv som følge av at det er forbudt å bygge i sanddynene og våtmarken som omkranser bykjernen. Utvidelsen av byen vil skje nordover langs stranden. Hva angår byens sjarm forøvrig kan vi enkelt illustrere dette ved å besvare et vanlig spørsmål: Hva er forskjellen mellom denne byen og Natal? Mens du i Natal kan støte på naboen på stranden, og du ser det svenske og norske flagget plantet i sanden føler du deg mer i ett med det ekte Brasil når du er i Cumbuco. Her får du fred i sjelen, det er en roligere by og man har anledning til å bli kjent med lokalbefolkningen. Når det er sagt. Byen er under utvikling, og det er allerede nok av tilbud på dag og kveld, så du vil ikke kjede deg. 

 

Golf

I Cumbuco er det planlagt det beste golfanlegget i hele Brasil; Cumbuco Golf Resort. Intensjonsavtale er signert mellom kommunen og utbygger, som en av de største hotell kjedene i Portugal og Brasil. En 18 hulls bane og en 9 hulls bane med tilhørende faciliteter har en estimert pris på ca 1,45 milliarder norske kroner.

Her vil golfentusiaster fra hele verden kunne boltre seg i luksus omgitt av naturskjønne omgivelser. Da golfbanen ligger mindre enn tre kilometer unna Kariri Beach Residence medvirker også dette til raskere verdistigning på leilighetene ved anlegget enn hva som er normalt.

 

Utallige andre sport og fritids aktiviteter er tilgjenglige

Når man ser bort fra aktiviteter ved Kariri Beach Residence og ved golfanlegget er strand og ferskvannsaktiviteter selvfølgelig i overvekt: Surfing, vindsurfing, kiting (se: www.cumbuco.com), vannski og jetski er populære aktiviteter.

Heste ridning på stranden er også å anbefale. Du kan hver dag gå ut av din leilighet, gå hundre meter bortover stranden og leie deg en egen hest for å storme avgårde på hesteryggen eller bare sitte henslengt i salen og nyte å bli båret bortover langs vannkanten å bli brun.

Beach buggyer er også til leie. Disse kan du både kjøre alene og med sjåfør. De store sanddynene bak strandveien er ideelle å leke seg i. Tro det eller ei, men når du raser opp og ned sanddynene får man definitivt noe av den samme følelsen som i en berg og dalbane.

Aking og brett kjøring er også en populær aktivitet i Cumbuco. Snøen er byttet ut med sand, og her smører man et brett for best mulig glid og står og aker nedover sanddynene og ut i vannet i den store ferskvannslagunen. Definitivt en slager både for barn, vennepar, og andre voksne som fortsatt liker å være aktive. Ellers koser man seg med jogging, golf, trening i helsestudio m.m. Alle med leilighet ved Kariri Beach Residence har muligheten til å trene vekter, løpe på tredemølle og sykle i air condition avkjølte lokaler på områdets helsestudio etterfulgt av massasje i massasje studioet.

 

 

 

Lave priser

Selv om Brasil er et av verdens billigste land å leve i varierer prisene mye avhengig av hvor du er. I større og mer kommersielle byer som Rio de Janeiro, Natal, m.fl. er ofte prisene høyere da antallet turister og utlendinger forøvrig er høyt. Cumbuco er en rimelig by, og prisnivået her er tilpasset de fastboende. En drink i baren koster her ca 5 kroner, og middag på en av byens restauranter koster mellom 20 og 35 kroner. Middagen avbildet til høyre koster ca 30 kroner.

 

I Fortaleza har du alt

Cumbuco`s naboby er Fortaleza som er Brasils 5. største by med mer enn to millioner innbyggere. Her finner du absolutt alt! Fortaleza ligger snaue tre mil unna, og det koster ca hundre kroner med taxi å komme seg hit. Hvis du virkelig vil ut og shoppe, eller nyte nattelivet til tidlig morgen er dette stedet. Her er nattelivet verdenskjent, og du finner garantert noe som faller i smak.

 

Nærmest Europa

Cumbuco er en av byene i Brasil som ligger nærmest Europa, og har ergo kortest flytid. Det finnes selvsagt utallige måter å komme seg hit på, men tar man bilen til Gøteborg går flyet direkte til Fortaleza. Flyturen tar ca 10 timer (4 timer lengre enn til Gran Canaria). Det vil bli direkte flygninger fra Norge til Fortaleza f.o.m 2007. Fra flyplassen i Fortaleza tar det ca 40 minutter med taxi til Cumbuco.

 

Vakker Ferskvannslagune

Noen hundre meter bak Kariri Beach Resicence ligger det store sanddyner. Bak disse ligger en stor ferskvannslagune. Lagunen er usedvanlig vakker, og ligger idyllysk, til omkranset av sanddyner og palmer. Fra toppen av sanddynene sklir man på akbrett og ut i vannet.

Langs lagunen finnes det stedvis eksklusive eneboliger. Her bedrives det også ulike former for vannsport dagen lang. Ettersom det er langgrunt og ingen bølger her er det perfekt for alle som ikke liker salt vann, dyr i havet, eller som ønsker å slappe av uten å måtte følge for mye med på barna.

 

Karneval

Karnvalet i Rio de Janeiro som avholdes hvert år i februar er verdenskjent. Mindre kjent er det kanskje at det avholdes en rekke andre karneval omkring i Brasil, både samtidig som karnevalet i Rio, og til andre årstider.

I Cumbucos naboby, Fortaleza, er det hvert år i juli måned et eget karneval med over to millioner festkledde deltager som fester i flere dager til ende. 

 
Morro Branco Beach
Morro Branco Beach

Billig leie av bil

Dersom du ønsker å leie en bil koster dette fra 130 kroner per dag og oppover inkludert forsikring og 150 kilometers kjørelengde per dag.

 
La Pirata
La Pirata

Natteliv

I Cumbuco er fortsatt nattelivet stille. Du har koselige restauranter og noen barer i sentrum, og et discotek er planlagt bygget, men hvis du virkelig vil feste til tidlig morgen må du spandere en hundrelapp på taxi til nabobyen Fortaleza. Her er nattelivet verdenskjent og det finnes utallige utesteder, barer, restauranter og discoteker. I Fortaleza er det slik at hvert utested har "sin dag" i uken hvor det er spesielt mange på dette stedet. Bildet til høyre er tatt fra "La Pirata", et stort ute discotek med tilhørende barer og restuaranter beliggende helt nede ved vannkanten. Her finner du en herlig blanding av brasilianere i alle aldre blandet med turister og fastboende utlendinger. Atmosfæren er svært vennlig og det er enkelt å komme i kontakt med brasilianerne.

 

Du er trygg i Cumbuco

Når man reiser til et fremmed land er man selvsagt opptatt av å være trygg på alle måter. Det er du i Cumbuco. Blir du syk eller skadet blir du hentet av ambulanse i din leilighet og kjørt til et topp moderne sykehus. Dersom du engster deg for naturkatastrofer, tsunamier, orkaner etc. er Cumbuco stedet fro deg. Her finnes nemlig ingen av delene. Du finner heller ikke slanger, skorpioner eller andre skumle krypdyr. Naturkatastrofer og plagsomme krypdyr er nok like vanlig i Norge som i Cumbuco.